Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (2024)

PS5

Het is daardoor mogelijk om Half-Life Alyx te spelen

Op 7 augustus brengt Sony een adapter uit om de PlayStation VR2 aan een pc aan te sluiten en op die manier SteamVR-games met de vr-headset te spelen.

Het was al bekend dat Sony eigenaren van de PS VR2 een manier ging bieden om pc-vr-games te spelen, maar nu is dus bekend dat de adapter op 7 augustus verschijnt. Deze gaat 59,99 euro kosten en komt beschikbaar via PlayStation Direct en selecte winkels. Men moet echter ook een DisplayPort-kabel aanschaffen die compatibel is met DisplayPort 1.4.

Logischerwijs moet de pc-hardware daarnaast geschikt zijn om de PlayStation VR2 te gebruiken. Men heeft minimaal een Intel Core i5-7600- of AMD Ryzen 3 3100-processor met Zen 2-architectuur nodig met een Nvidia GeForce GTX 1650-videokaart of hoger. Voor AMD-hardware is een Radeon RX 5500 XT of RX 6500 XT of hoger benodigd. Ook is 8 GB werkgeheugen noodzakelijk.

Sony laat daarbij weten dat diverse functies van de PlayStation VR2-headset niet beschikbaar zijn op pc. Denk aan oogtracking, adaptieve triggers, haptische feedback en HDR. Wel zal de bril per oog 2000 bij 2040 pixels weergeven met een gezichtsveld van 110 graden.

Door de PlayStation VR2 aan te sluiten op een pc, kunnen zoals gezegd SteamVR-games worden gespeeld. Daaronder valt ook Half-Life Alyx, wat volgens velen de beste vr-game tot nu toe is.

De toevoeging van pc-ondersteuning voor PlayStation VR2 is een belangrijke. Veel eigenaren vragen hier al sinds de release van de vr-headset om. De meningen over de line-up van beschikbare games voor de vr-helm is daarbij verdeeld, dus ondersteuning van pc-vr-games geeft eigenaren toegang tot een veel groter aanbod aan spellen. De aangekondigde adapter wordt - mede vanwege de prijs - echter niet bij iedereen positief ontvangen op internet.

Michel Musters

Maakt sinds 2007 onderdeel uit van de Gamer.nl-redactie en richt zich hedendaags bovenal op de nieuwsvoorziening. Speelt op zo'n beetje elk systeem en heeft vooral een zwak voor The Legend of Zelda en Hollow Knight. Wacht met smart op de onwaarschijnlijke release van een nieuwe Wave Race.

Meer van deze auteur >

Artikel als favoriet toevoegen

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Altijd als eerste op de hoogte?

Join ons op Discord

Artikel als favoriet toevoegen

Aanbevolen voor jou

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste

Loginofmaak een account en praat mee!

GeorgeBaker4 juni 2024 - 09:13

Een kansloze adapter dus, waardeloos.

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (2)

Robskeee4 juni 2024 - 09:27

Een adapter van 50 euro, om een 5 jaar oude game te spelen, op een ander apparaat. Nice.

-1

KloptNietWatJeZegt4 juni 2024 - 09:35

60 Euro...

-1

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (3)

SEXYKISKA21 (gebruiker is geblokkeerd)5 juni 2024 - 02:17

Deze gebruiker is verwijderd

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (4)

SEXYKISKA21 (gebruiker is geblokkeerd)5 juni 2024 - 02:17

Deze gebruiker is verwijderd

Yennila4 juni 2024 - 10:43

Allemachtig, wat een azijnpissers zeg. Hoe negatief kan je zijn.Mensen zeuren al sinds de release van de psvr2 om een pc aansluiting, dan maken ze dat mogelijk, en je kan er games mee spelen waar Sony zelf dus geen reet aan verdiend. En dan klagen dat ze geld vragen voor de adapter.Sorry hoor, maar dit is echt azijnpissen van de bovenste plank

1

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (5)

Riyakuya4 juni 2024 - 10:58

Nee, Yennila. Sony brengt een adapter op de markt die maar de helft van de functies biedt. Zoals je kan lezen in het artikel zit er geen HDR, oogtracking, adaptieve trigger en haptische feedback ondersteuning bij. Je krijgt dus een halfgaar product waar ze je ook nog eens 60 euro voor laten betalen. Lijkt me toch niet heel lastig om in te zien waarom mensen daar niet blij mee zijn toch? Zelfs niet door je duidelijke Sony bril..

-1

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (6)

ali3n8tor4 juni 2024 - 11:55

Riyakuya: kun jij 1 PC VR Steam titel noemen die de HDR, oogtracking, adaptieve trigger en haptische feedback ondersteund van de psvr2??, want dat zijn namelijk ps5 features die op OS/syteem level zitten ingebakken, en STEAM of geen ENKELE PC VR titel op dit moment ondersteund deze. Dat er met tijd en wijlen wellicht wel ondersteuning voor komt in de steam vr games die er zijn (waar sony niet verantwoordelijk voor is overigens) zie ik wel gebeuren, maar day one is er geen enkele pc vr titel die dit ondersteund.. behalve de traditionele controlls etc. Roepen dat dit dus een halfgaar product is (terwijl je er alle pc vr titels mee kan spelen ) getuigt weer van bijzonder weinig kennis. Of verwacht je soms dat Sony alle pc vr devs gaat dwingen deze features te ondersteunen ???

[Reactie gewijzigd door ali3n8tor op 4 juni 2024 - 12:00]

2

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (7)

obi-twan kenobi4 juni 2024 - 12:00

Ben het helemaal met je eens.

1

Yennila4 juni 2024 - 12:17

@ALI3N8TOR Dank je, dit dus.Maar ja er moet weer op Sony gebashed worden, en opper Sony basher Riyakuya voorop.Het heeft NIETS te maken met dat Sony die functionaliteit niet bied, de GAMES hebben die functionaliteit niet, dus gaan die niet ineens magisch wel werken als je er een PSVR2 aan hangt. En dat melden ze dus expres omdat er dus zoals hier te zien is, mensen totaal ongeïnformeerd conclusies trekken.

1

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (8)

Riyakuya5 juni 2024 - 05:04

@Ali3n8tor HDR games lijken me toch veelvoorkomend? Adaptieve triggers weet ik niet maar de haptische feedback zou gewoon als trilfunctie gebruikt kunnen worden. Dat er geen titel is die eye tracking ondersteund verbaasd me enigszins gezien er meer headsets zijn die dat ondersteunen zover ik kan zien.

Aanbevolen voor jou

Altijd als eerste op de hoogte?

Join ons op Discord

Sony brengt in augustus adapter uit om PlayStation VR2 op pc te gebruiken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6058

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.